donderdag 16 april 2015

Leestip: 'Gezond centraal' - Chantal Walg

 Naar de website van dit boek


Titel: Gezond centraal. Opschudding in de gezondheidszorg
Auteur: Chantal Walg
ISBN: 9789462035805
Uitgeverij Boekenbent
Jaar: 2014
Pagina's: 132
Prijs: €14,95 (plus €4 verzendkosten)


Dit is een gevaarlijke leestip! Als ik namelijk de twee woorden noem waar dit boek over gaat, loop ik grote kans dat ik jou als lezer meteen wegjaag van mijn kakelverse blog. Daarom ga ik je eerst vertellen dat de auteur van dit boekje deze twee woorden juist een stuk minder afschrikwekkend weet te maken. Chantal Walg presteert het zelfs om de lezer te laten begrijpen waar we naartoe moeten in de gezondheidszorg. En dat vind ik knap. Want wie weet het nog?

Eigenlijk is het heel vreemd: we hebben het over de 'gezondheidszorg' en alles waar we vervolgens over praten, vergaderen en beleid op maken gaat over ziekte. Zelfs preventie is gericht op ziekte, namelijk op het voorkomen daarvan. Om echt verschil te maken, moet het roer om, is er opschudding nodig in de gezondheidszorg, legt de auteur uit.

Ik ken Chantal persoonlijk, wat ook meteen de reden is dat ik geen echte recensie over dit boek kan schrijven (nog los van het feit dat ik de redactie heb verzorgd). Maar ik kan je wel vertellen dat het een van de weinige mensen is binnen de gezondheidszorg met een duidelijke visie. En die daar zelfs zeer gepassioneerd en inspirerend over kan vertellen.

Werk je op beleidsniveau in de gezondheidszorg, dan is dit boek zeker een inspiratiebron. Zelfs als je allergisch bent voor die twee woorden: transitie en transformatie. Zo, ze zijn eruit. En je hebt toch tot het einde doorgelezen. Missie geslaagd!

Meer weten? Kijk op gezondcentraal.nu


Geen opmerkingen:

Een reactie posten